Предлагаме ви рецептата за една по-различна домашна питка, която е толкова сочна, мека и апетитна, че си струва дори да си развалите диетата заради нея или пък да поглезите семейството си. Тази питка с кайма и праз не е никак сложна за измайсторяване, ето как се приготвя:
За тестото
1 пакетче прясна мая
1 и 1/2 с.л. захар
2 ч.л. сол
50 грама вода
1 кг брашно
3 с.л. олио
За плънката:
500 гр кайма
праз лук
олио.
Първо замесвате тестото, след което добре го разточвате.
Правите плънката като запържвате каймата с лука в тиган и после я слагате върху тестото.
Щом поставите плънката върху тестото, навийте внимателно на руло, а после го нарежете на филийки и ги наредете полулегнали в тава, която преди това сте намазнили. Добре е филийките лекичко да се застъпват една друга.
Оставете да втаса и после я поставете да се пече в предварително загрятата фурна, като сте я намазали отгоре с яйце.
Тази питка с кайма и праз лук е истинско кулинарно бижу - красива и вкусна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА