Отидете към основна версия

2 354 1

Телешко по еврейски

  • телешко-
  • яхния-
  • лук-
  • еврейски
Снимка: Shutterstock

Приготвянето на телешко по еврейски не е никак трудно, но отнема повече време - около два часа и половина, в зависимост от качеството на месото.

Основната разлика от обичайната яхния с телешко, е голямото количество лук.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг телешко месо
1 кг лук
1 ч.л. черен пипер
2 бр. дафинов лист
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете лука на ситно и го задушете в дълбок тиган или тенджера.
Нарежете телешкото на малки парченца и го добавете към лука. Оставете на котлона, докато не се изпари целия сос, който пуска месото. След като месото е леко запържено, добавете студена вода, покрийте с капак и оставете да къкри на много слаб огън. Добавете черен пипер и сол на вкус и варете до готовност на месото. Около 15 минути преди края се добавя дафинов лист.

Поднася се с гарнитура от картофено пюре или ориз.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини