Приготвянето на телешко по еврейски не е никак трудно, но отнема повече време - около два часа и половина, в зависимост от качеството на месото.
Основната разлика от обичайната яхния с телешко, е голямото количество лук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг телешко месо
1 кг лук
1 ч.л. черен пипер
2 бр. дафинов лист
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука на ситно и го задушете в дълбок тиган или тенджера.
Нарежете телешкото на малки парченца и го добавете към лука. Оставете на котлона, докато не се изпари целия сос, който пуска месото. След като месото е леко запържено, добавете студена вода, покрийте с капак и оставете да къкри на много слаб огън. Добавете черен пипер и сол на вкус и варете до готовност на месото. Около 15 минути преди края се добавя дафинов лист.
Поднася се с гарнитура от картофено пюре или ориз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 баш батка
11:15 22.02.2017