Отидете към основна версия

88 595 81

3 плюса на секса с обрязан мъж

  • секс-
  • обрязване
Снимка: Shutterstock

Обрязването на пениса е противоречива процедура, още повече, когато решението се взима от родителите, без дори да питат невръстните си момчета искат ли я или не.

Причините за обрязването при мъжете са различни - традиции, хигиенни съображения, медицински причини. В България обрязването винаги се е свързвало с израза “рязан турчин”. Но всъщност е най-разпространено в САЩ. 75% от американските мъже са с отстранени кожички на члена. Една трета от мъжете по света са обрязани, като 70% от тях са мюсюлмани.

Ползите от процедурата са всеизвестни - основно хигиенни и медицинкси - обрязаните мъже по-трудно се заразяват със СПИН. Но дали сексът с обрязан член е по-одобър? Ето кои са плюсовете на секса с обрязан мъж:

1. По-нисък риск от полово предавани заболявания

Няколко проучвания доказват, че обрязаните мъже по-рядко се разболяват от ХИВ, сифилис, гонорея и генитален херпес.

2. Сексуалният акт е по-продължителен

Обрязаните мъже издържат по-дълго, без да достигат до оргазъм, защото пенисът не е толкова чувствителен, след като се премахне кожата около него.

3. Жените изпитват повече удоволствие

95% от хетеросексуалните обрязани мъже твърдят, че партньорките са били много по-удовлетворени, отколкото преди процедурата. Хубавото е, че и доста жени отбелязват, че качеството на сексуалния им живот се е подобрило след обрязването на мъжете им.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини