Отидете към основна версия

3 301 3

Крехко агнешко с млечен сос и екзотични подправки

  • агнешко-
  • месо-
  • крехко-
  • печено-
  • гергьовден-
  • великден
Снимка: Shutterstock

Агнешкото месо в компанията на специален млечен сос с много екзотични подправки – канела, джинджифил, кориандър, кимион и куркума е идеален и нестандартен вариант за Вашата празнична трапеза. Ето и точната рецепта за приготвянето на крехко агнешко с подправки:

Необходими продукти:

- 1 агнешко бутче, около 2 кг

- 1 глава лук, нарязан на ситно

- 1 скилидка чесън

- пресен джинджифил

- 400 гр кисело мляко

- 1 с. л. смлян кориандър

- 1 ч. л. синап на зърна

- 1 с. л. смлян кимион

- 1 ч. л. куркума

- 1 ч. л. сол

- 4 с. л. олио

5-6 зрънца карамфил

канела

черен пипер на зърна

1 ч. л. кардамон на зърна

Начин на приготвяне:

Смесвате млякото, лука, чесъна, чушката, джинджифила, синапа, кориандъра, кимиона, куркумата и солта и пасирате.

Правите няколко дълбоки нареза на бутчето, които се напълват с млечната смес. С останалата марината намазвате отгоре. Увивате във фолио и оставяте да се маринова за една нощ в хладилника.

Загрявате олиото и в него слагате зърната пипер, карамфил и кардамон. Щом станат ароматни, поръсвате бутчето с олиото и подправките.

Оставяте маринованото месо около 1 час на стайна температура, покривате с алуминиево фолио и слагате да се пече на 190°С около 1 час 45 мин. След това махате фолиото и допичате на 170°С, докато се зачерви още 15-20 мин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини