Агнешкото месо в компанията на специален млечен сос с много екзотични подправки – канела, джинджифил, кориандър, кимион и куркума е идеален и нестандартен вариант за Вашата празнична трапеза. Ето и точната рецепта за приготвянето на крехко агнешко с подправки:
Необходими продукти:
- 1 агнешко бутче, около 2 кг
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън
- пресен джинджифил
- 400 гр кисело мляко
- 1 с. л. смлян кориандър
- 1 ч. л. синап на зърна
- 1 с. л. смлян кимион
- 1 ч. л. куркума
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. олио
5-6 зрънца карамфил
канела
черен пипер на зърна
1 ч. л. кардамон на зърна
Начин на приготвяне:
Смесвате млякото, лука, чесъна, чушката, джинджифила, синапа, кориандъра, кимиона, куркумата и солта и пасирате.
Правите няколко дълбоки нареза на бутчето, които се напълват с млечната смес. С останалата марината намазвате отгоре. Увивате във фолио и оставяте да се маринова за една нощ в хладилника.
Загрявате олиото и в него слагате зърната пипер, карамфил и кардамон. Щом станат ароматни, поръсвате бутчето с олиото и подправките.
Оставяте маринованото месо около 1 час на стайна температура, покривате с алуминиево фолио и слагате да се пече на 190°С около 1 час 45 мин. След това махате фолиото и допичате на 170°С, докато се зачерви още 15-20 мин.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Кака Гинка
00:11 07.05.2017
3 Този коментар е премахнат от модератор.