Отидете към основна версия

3 606 19

Мишо Шамара: ЕС да удари дъното, та да види най-лошата част от ЕС

  • мишо шамара-
  • разказва-
  • живот в сащ-
  • рапър-
  • гумени глави-
  • прощално турне

Рапърът разказва за живота си в САЩ позитивизма и прощалното турне на „Гумени глави”

Снимка: bTV

Един от първите рапъри в България — Мишо Шамара, от години живее в Щатите. Сега обаче, е в родната си Варна, защото групата, с която стана популярен през 90-те години — „Гумени глави”, в момента е на прощално турне.

В ексклузивно интервю за bTV рапърът разказа за живота си, за това как прекарва сутрините си и каква му се вижда България след няколко години живот в САЩ.

"Обикновено ставам рано, като живея другия живот извън артистичния. Първо ще си сложа едно кафе, докато си пия кафето, ще направя едни яйчица да хапнем, защото интересното е и на моя приятел Куул Харт му направи впечатление, че в България не закусваме много — хапваме нещо, но баничка с боза, на въглехидратна основа, а в Америка хората закусват обилно с протеини, да могат да ти заредят деня, мускулите да могат да работят по-добре", споделя Мишо Шамара.

Освен, че в Америка се е научил да не пропуска най-важното хранене за деня — закуската, от американския начин на живот той е успял да усвои и някои други неща, като позитивизма например.

"Искам да се променя, да стана позитивен човек, което на мен ми липсва. Нашата среда тука от сутрин ставаме и сме в защитна позиция, защото животът ни е само блъскане и ние само влизаме като на бокс. Докато моите приятели там и всички хора, които видя, най-нормалното нещо е да кажат: „Добър ден, добро утро”, да се усмихнеш, да направят комплимент — това искам да го науча и аз. Имам я тая борба, понеже много критикувам България и нещата, които правим, но критикувам най-вече себе си, защото аз съм също България", обяснява той.

Но не родния песимизъм е накарал рапърът да напусне страната ни и да емигрира зад океана.

"Тук стана така в моя живот, че нямаше как да продължа да правя това, което правя или каквото и да е поради езика си, че говоря много в прав текст и това притеснява хората. Големите хора във властта не са свикнали да ги критикуват", споделя той виждането си за ситуацията у нас.

В поемането на председателството на ЕС той вижда възможност за промяна в политическото статукво, но също така се опасява, че за тези 6 месеца сме способни да повлечем цялата европейска общност към дъното.

"Нека ЕС да удари дъното сега, да види коя е най-лошата част от ЕС. Дано поне да видят очевадно, че тук е най-корумпираната страна, тук нещата не вървят, имаме най-много убийства, престъпност, корупция. Дано поне те да направят някакъв натиск да променят управлението", казва Биг Ша, който е убеден, че сами не можем да се справим с нито един от проблемите си.

Прощалното турне на "Гумени глави определя като "най-якото турне в живота си".

"Този път всички хора, с които едно време сме израснали, вече ги виждам пораснали, виждам още по-яка енергия, може би носталгия, може би вече съм Лили Ивановата в рапа, може би даже донякъде Веско Маринов. И според мене най-добре е човек да приключи това, което прави най-добре, когато е в най-добрата си форма. Шоубизнеса ще го продължа зад кадър, защото моят син записва", хвали се Шамара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини