Отидете към основна версия

31 453 38

Млада жена с огромни гърди търси пари онлайн, за да намали размера им

  • гърди-
  • бюст-
  • огромни гърди-
  • рядко костно заболяване-
  • болка в гърба-
  • силна болка-
  • операция-
  • финансова помощ

20-годишната Жасмин Власи страда от рядко костно заболяване и иска най-сетне да се почувства удобно в тялото си

Млада жена с огромни гърди събира пари с онлайн кампания, за да се отърве на тежкия товар, който носи.

20-годишната Жасмин Власи е започнала онлайн кампания за събиране на средства, които ѝ трябват, за да се подложи на операция за намаляване на бюста.

По думите на момичето, още на 13 години разбрала, че има сериозен проблем, защото гърдите ѝ били 2 пъти по-големи от тези на останалите момичета в училище. На тази крехка тийнейджърска възраст гърдите ѝ вече били с размер DD, което направило живота ѝ много труден, особено в часовете по физическо.

"Беше ми неловко да тичам пред представителите на противоположния пол, затова правих всичко, за да не участвам", разказва Жасмин.

Оттогава гърдите на Жасмин продължават да растат, а последният път, когато е проверявала размерът им, той бил 32К. Тя обаче е сигурна, че сега те са още по-големи.

Освен, че ѝ пречат да върши най-обикновени ежедневни неща, тежките гърди причиняват на 20-годишната шотландка ужасно силни болки в гърба.

"Когато бях на 13 за пръв път посетих клиника, за да поискам операция. Лекарите обаче, ми казаха, че тялото ми все още се развива и трябва да почакам до 16-тата си година. Но когато станах на 14 г. ме диагностицираха с рядко костно заболяване, наречено CRMO, което означава хроничен повтарящ се мултифокален остеомиелит. Обясниха ми, че болестта има подобни симптоми като при артрит и болката в костите ми ще е много силна", разказва за тъжната си съдба Жасмин.

"Никога не ми е било от полза, че имам огромен бюст. Размерът на гърдите ми ми е причинявал само неудобство, болка и неприятни емоции. Страдам от много силни болки в гърба, заради тежестта на гърдите ми. Размерът на роклите ми варира от 8 до 18/20 и аз не си спомням мога за последен път съм се чувствала щастлива в тялото си", споделя младата жена.

"Отидох отново при лекарите, когато бях на 16 години и отново ми казаха, че все още се развивам, затова се върнах, когато навърших 18. Тогава ми беше казано да сваля малко килограми, което беше добре.

Власи иска да събере 7 000 британски лири — толкова струва операцията, за която тя трябва да направи предварителна вноска от 1000 лири. Понеже сумата е голяма, младата жена направила страница в портала GoFundMe, с апел към потребителите да дарят пари.

Жасмин признава, че решението за старта на кампанията за набиране на средства не е било лесно, защото осъзнавала, че има хора, нуждаещи се от помощ повече от нея. Въпреки това се решила да създаде страницата си в интернет, защото вече няма друг избор.

"Когато създадох страницата, зададох финансиране от 100 британски лири, защото не исках да питам твърде много хора", разказва тя и споделя, че останала приятно изненадане, когато, не само събрала сумата, но и отгоре.

До сега е получила 445 лири и хората продължават да пращат пари.

"Броят на момичетата, които казват, че искат да направят същото, е просто нереален. Искам да помогна на всички, които имат нужда. Благодаря на всички, които ще помогнат на мен", казва още тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини