Ако случайно сте купили пъпеш много ароматен, но абсолютно безвкусен, ето какво да сготвите с него:
Необходими продукти:
1 пъпеш
1/2 кг пилешки гърди
2 картофа
1 к.ч. пилешки бульон
2 стръка магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Бялото пилешко месо се нарязва на кубчета и се запържва от всички страни до златисто. Картофите се обелват и нарязват на кубчета, пише 1001recepti.com. Сваряват се в подсолена вода до омекване, след това се отцеждат. От едната страна на пъпеша се отрязва капаче и плодът се почиства от семките. В него се поставя пилешкото месо, варените картофи, добавя се ситно нарязан магданоз и се залива с пилешкия бульон. Пъпешът се поставя в тава и се пече на фурна при температура 180 градуса около половин час.