Отидете към основна версия

1 831 0

Мед за млада и здрава кожа

  • мед-
  • кожа

Медът съхранява младостта на кожата, а с няколко козметични трика можете да извлечете основните предимства на този естествен продукт.

На първо място медът е богат на хранителни вещества, необходими на кожата. Той съдържа предимно захар и вода, както и много витамини, минерали и аминокиселини. Също така медът предпазва и подхранва кожата благодарение на антиоксидантите в състава му.

Това е изключително полезна съставка за регулиране на влагата в кожата, осигурявайки дълготрайна хидратация.

Пчелният мед се препоръчва най-вече на мазна и комбинирана кожа, тъй като има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Подобно на киселото мляко, той съдържа пробиотици, които стимулират възстановяването на баланса на кожата, като я възстановяват от стреса.

Тъй като медът има и антибактериално действие, той може да се използва за третиране на рани в следствие от слънчево изгаряне, на обриви и на други минимални кожни възпаления и раздразнения.

Медът не само помага за лечение на кожното възпаление, но и успоредно с това той успокоява кожата и я подмладява, придавайки й съвършено здрав вид.

Още от дълбока древност медът е бил използван дори по време на къпане. Комбинацията от мед и мляко прави кожата мека, еластична и красива. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Медът помага и за зрението

    Всеизвестно е че медът е една от малкото храни, които хем са вкусни, хем са полезни. Писали сме, че той помага за кожата, за нормализиране на кръвн ...
    18.09.2013
    5 449
    2
  • Доматите пазят кожата млада

    Забравете скъпите кремове, доматите могат да предоставят най-добрата форма за поддържане на кожата млада и за предпазването й от вредното влияние н ...
    10.06.2012
    1 148
    0
  • Как да изглеждаме привлекателни

    Ако ядем повече плодове и зеленчуци, не само ще сме по-здрави, но ще се радваме и на по-бляскава и атрактивна кожа, информира здраве.bg Ако ня ...
    03.06.2012
    17 956
    8
  • Медът - най-доброто средство срещу махмурлук

    Британски учени твърдят, че медът помага идеално на тялото да се освободи от токсичния ефект на препиването, съобщава вестник "Дейли телеграф& ...
    01.01.2012
    2 927
    2