18 Септември, 2013 16:01 5 414 2

Медът помага и за зрението

  • мед-
  • зрение-
  • помага

Най-добър за очите е липовият мед

Всеизвестно е че медът е една от малкото храни, които хем са вкусни, хем са полезни. Писали сме, че той помага за кожата, за нормализиране на кръвното налягане иче дори е ефикасно средство срещу махмурлука.

Оказва се, че медът е полезен и за зрението. Според френски диетолози, цитирани от Би Би Си, “медът е натурален продукт, който е незаменим източник на вещества, необходими за нормалната работа на ретината”.

Най-добър за зрението е липовият мед. Той трябва да се приема сутрин на гладно. Най-добре 10-15 минути след събуждане (преди да си измиете зъбите) бавно смучете малко мед. Това може да се повтаря и преди сън, съветват учените. Препоръчваното количество е една супена лъжица.

Капки с мед помагат и при болки в очите и възпалителни процеси. Капките трябва да се поставят в очите всяка сутрин в продължение на 2 седмици, след което да се направи пауза от 10-12 дни.

Тези капки можете да приготвите и сами, като смесите 1 капка мед с 10 капки дестилирана или чиста изворна вода. Това количество е достатъчно за 2-3 дни.

Медът образува тънка защитна лента, която премахва възпалението, отпуска очните мускули и защитава очите от вредните въздействия на околната среда.

Все пак учените съветват при първите признаци на проблеми със зрението да се обърнете към специалист-офталмолог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Споок Армин

    0 0 Отговор
    А не ве .Мед ще си капя в очите
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Аз си го капя в устата за мезе на ракийката. Пробвайте да видите колко е готино!