Last news in Fakti

3 Юни, 2012 11:39 17 934 8

Как да изглеждаме привлекателни

  • кожа-
  • здраве-
  • привлекателни
Как да изглеждаме привлекателни - 1

Ако ядем повече плодове и зеленчуци, не само ще сме по-здрави, но ще се радваме и на по-бляскава и атрактивна кожа, информира здраве.bg

Ако някога пак се запитаме дали има такова нещо като фонтан на младостта или някоя дълбока тъмна тайна за запазването на вечно привлекателния външен вид, трябва да си спомним как сме побутвали с нежелание плодовете и зеленчуците от чинията си като малки. Според едно ново изследване, ако ядем по пет порции плодове и зеленчуци на ден, това ще придаде на кожата ни блясък и еластичност, което ни прави по-млади и привлекателни за окото.

Учените са открили, че жълтеникаво-червената пигментация на плодовете и зеленчуците може да се абсорбира от мастните депа в кожата и така да й придаде по-здрав оттенък и красив вид. Изследователите от Университета „Сейнт Андрюс” в Шотландия са установили, че консумацията на само две допълнителни порции плодове и зеленчуци на ден може да доведе до забележима разлика в отенъка на кожата само след шест седмици.

Повечето хора сме наясно, че трябва да ядем много плодове и зеленчуци, за да сме здрави, но странно защо не сме мотивирани да го правим. Можем да се надяваме, че това ще се промени сега, когато знаем колко бързо можем да се възползваме от облагородяващото въздействие на тези продукти върху външния ни вид. Знанието, че ще изглеждаме по-привлекателни само след няколко седмици, може би ще е достатъчен довод да следваме препоръките на диетолозите, още повече че ще можем да видим резултатите съвсем скоро, а не да се надяваме на добро здраве след години.

Допълнително изследване установило, че хората, които редовно ядат по много плодове и зеленчуци, се считат за по-привлекателни от околните в сравнение с онези, които ядат по-малко такива продукти. И, докато новите открития не потвърждават наличието на каквито и да е ползи за здравето (освен вече известните, че плодовете и зеленчуците са важна част от здравословната диета), те със сигурност могат да „нахранят” суетността ни, която за повечето жени е достатъчен мотив за промяната на хранителните навици.

Това изследване не е първото, което свързва консумацията на плодове и зеленчуци с по-привлекателния ни вид. През 2009 г. изследователите от същия шотландски университет, заедно със свои колеги от университета Бристол за първи път са тествали козметичните ползи от този тип храни.

„Единственият естествен начин да направим кожата си по-светла и по-жълта е като се храним здравословно с много плодове и зеленчуци” – подчертава проф. Дейвид Пере. Той препоръчва всеки ден да изяждаме по пет порции плодове и зеленчуци. Това е същото количество, което ни препоръчват и лекарите, за да се радваме на крепко здраве – единствената разлика е целта, която си поставяме. Леко поруменялото лице, което сочи наличието на повече кислород в кръвта, също са знак за добро здраве, твърдят изследователите.

Резултатите от изследването, проведено през 2009 г., били потвърдени през 2011 г., когато учените от двата университета публикували данни, че яденето на моркови и сливи ни прави по-привлекателни, защото каротиноидите в плодовете и зеленчуците придават на кожата здрав вид и приятен блясък.



Освен добрия грим, момичетата трябва да се грижат и за менюто си

„Ако казваме на хората, че консумацията на повече плодове и зеленчуци ще ги направи по-привлекателни, това може би е по-добра стратегия от обясненията, че нездравословната диета ще загрози външния им вид.”, твърдят учените, цитирани от британския вестник „Телеграф”. „Едно е да им кажем, че могат да получат сърдечна недостатъчност след 40-та си година, особено ако не се хранят здравословно. Друго е да им покажем как могат да изглеждат само след няколко месеца, ако увеличат количеството плодове и зеленчуци в диетата си”.

Освен че ще изглеждаме по-привлекателни и по-здрави, ако ядем повече плодове и зеленчуци, ще се разболяваме по-рядко, защото те съдържат мощни антиоксиданти, които помагат на тялото да се справя с болестите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eee

    1 0 Отговор
    s masloo
  • 2 сомбреро

    1 0 Отговор
    Имат ли , значение нитратите?
  • 3 бате борро

    0 0 Отговор
    тва как е полегнало. ооооо баткоооооо...
  • 4 Тодор Живков

    0 0 Отговор
    МНОГО лесно с тлъста пачка в джоба!!
  • 5 Онзи

    2 0 Отговор
    Значи...блъскането му е майката...установил съм сам за себе си, при други сигурно е различно.Когато върша тежка физическа работа или спортувам, мога да си ям каквото искам и колкото си искам и пак изглеждам добре.Пред монитора с кроасана нема да стане...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 неземно красив яде само луканка

    0 0 Отговор
    Ако искаш да изглеждаш добре първо избери майка си и баща си.
  • 9 тралала

    0 0 Отговор
    пу за мене тази отляво