12 Юни, 2012 11:48 1 811 0

Мед за млада и здрава кожа

  • мед-
  • кожа

Медът съхранява младостта на кожата, а с няколко козметични трика можете да извлечете основните предимства на този естествен продукт.

На първо място медът е богат на хранителни вещества, необходими на кожата. Той съдържа предимно захар и вода, както и много витамини, минерали и аминокиселини. Също така медът предпазва и подхранва кожата благодарение на антиоксидантите в състава му.

Това е изключително полезна съставка за регулиране на влагата в кожата, осигурявайки дълготрайна хидратация.

Пчелният мед се препоръчва най-вече на мазна и комбинирана кожа, тъй като има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Подобно на киселото мляко, той съдържа пробиотици, които стимулират възстановяването на баланса на кожата, като я възстановяват от стреса.

Тъй като медът има и антибактериално действие, той може да се използва за третиране на рани в следствие от слънчево изгаряне, на обриви и на други минимални кожни възпаления и раздразнения.

Медът не само помага за лечение на кожното възпаление, но и успоредно с това той успокоява кожата и я подмладява, придавайки й съвършено здрав вид.

Още от дълбока древност медът е бил използван дори по време на къпане. Комбинацията от мед и мляко прави кожата мека, еластична и красива. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА