Отидете към основна версия

2 Октомври, 2019 10:23, обновена 2 Октомври, 2019 10:23 10 951 7

Рецепта на деня: Гъста телешка супа

  • телешко-
  • месо-
  • супа-
  • какво да сготвя

Перфектната супа за по-хладни дни

Снимка: Shutterstock

Когато времето застудее и се чудите какво да сготвите, опитайте тази рецепта за телешка супа - гъста, ароматна и лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

600 гр. телешко (препоръчително с кокали)

400 гр. картофи

2 големи моркова

2 глави лук

6 с.л. доматено пюре

1 кубчета зеленчуков бульон

2,5 л вода

2 яйца

50 мл оцет

връзка магданоз

заквасена сметана (по желание)

крутони (по желание)

Начин на приготвяне:

Сложете телешкото във водата на силен огън да заври. Щом покипи 5-6 мин., оберете с лъжица пяната, която е пуснало, намалете котлона и го оставете да къкри на среден огън за поне 35 мин.

През това време обелете лука, картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. След като изтече времето на самостоятелно разваряване на месото, ги изсипете в тенджерата и оставете да се варят още 20-25 мин.

Добавете доматеното пюре и кубчето бульон. Варете още 6-8 мин.

През това време пригответе застройката като разбиете двете яйца и добавите към тях оцета. Нарежете магданоза на ситно.

Спрете супата и я махнете от огъня. Ако харесвате застройката пресечена, излейте я директно в ястието, съветва kulinarno.bg. Ако предпочитате да не се пресича, сипете на малки порции част от бульона в яйчената смес и тогава го върнете обратно. Добавете и магданоза.

Поднесете супата топла с хрупкави крутони или любимия хляб и със заквасена сметана по желание.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.

Свързани новини