ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Гъста телешка супа

Перфектната супа за по-хладни дни

Публикувана: 2 Октомври, 2019 10:23
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6612
Рецепта на деня: Гъста телешка супа
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Когато времето застудее и се чудите какво да сготвите, опитайте тази рецепта за телешка супа - гъста, ароматна и лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

600 гр. телешко (препоръчително с кокали)

400 гр. картофи

2 големи моркова

2 глави лук

6 с.л. доматено пюре

1 кубчета зеленчуков бульон

2,5 л вода

2 яйца

50 мл оцет

връзка магданоз

заквасена сметана (по желание)

крутони (по желание)

Начин на приготвяне:

Сложете телешкото във водата на силен огън да заври. Щом покипи 5-6 мин., оберете с лъжица пяната, която е пуснало, намалете котлона и го оставете да къкри на среден огън за поне 35 мин.

През това време обелете лука, картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. След като изтече времето на самостоятелно разваряване на месото, ги изсипете в тенджерата и оставете да се варят още 20-25 мин.

Добавете доматеното пюре и кубчето бульон. Варете още 6-8 мин.

През това време пригответе застройката като разбиете двете яйца и добавите към тях оцета. Нарежете магданоза на ситно.

Спрете супата и я махнете от огъня. Ако харесвате застройката пресечена, излейте я директно в ястието, съветва kulinarno.bg. Ако предпочитате да не се пресича, сипете на малки порции част от бульона в яйчената смес и тогава го върнете обратно. Добавете и магданоза.

Поднесете супата топла с хрупкави крутони или любимия хляб и със заквасена сметана по желание.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Гарабет
1 Отговор
Научете се, че в супата картофи не се слагат, иначе става на манджа!

Оценка:
-11 +8

До тъпия гарабет
2 Отговор
От тебе ако се учим, по добре да се,, гръмнем,, супата само човек като я чете и му се прияжда...!

Коментиран от #3


Оценка:
-5 +15

Гарабет
3 Отговор

До коментар #2 от "До тъпия гарабет":


За тебе знаем, правиш си таратор от прясно мляко с кисели краставички!

Коментиран от #7


Оценка:
-5 +7

Бесен Язовец
4 Отговор
Селяни научете се, че супата не е основно ястие за да и буаш картофи на кубчета! В супата на една тенджера от 3-4 литра можебщ да и рендисаш най - много един среден картоф!

Оценка:
-10 +6

Бесен Язовец
5 Отговор
Разликата между СУПА И ЯХНИЯ Е ЧЕ СУПАТА Е С БИСТЪР И ЛЕК БУЛЬОН ДОКАТО НА ЯХНИЯТА БУЛЬОНА Е ГЪСТ И ТЕЖЪК!!! ПРЕДИ ВРЕМЕ В ЕДНО КРЪЧМЕ МИ СЕРВИРАТ,, СУПА ОТ ПИЛЕ" ВЪТРЕ ЕДНИ КАРТОФИ ПЛУВАТ И ФИДЕ СЛОЖИЛИ ВС. ЕДНО СПАГЕТИ МИ СЕРВИРАТ ПИТАМ СЕРВИТЬОРА :КАКВО Е ТОВА? ТОЯ КАЗВА : СУПА! КАЗАХ МУ КАКВА СУПА Е ТАЯ ЯХНИЯ ПИЛЕШКА БЕ??!!! Я МАРШ И НЕ СЪМ Я ДОРИ ПЛАЩАЛ!!

Оценка:
-4 +9

Правете разлика
6 Отговор
Има разлика между супа, чорба и бульон

Оценка:
-1 +14

Класовата жена като мен
7 Отговор

До коментар #3 от "Гарабет":


Се ражда не винаги и не съм проста и мога да сготвя и такава супа, когато си пожелая...!

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.