Отидете към основна версия

13 929 9

Рецепта на деня: Чили кон карне

  • чили-
  • чили кон карне-
  • кайма-
  • мексиканска кухня-
  • какво да сготвя

Лютото е по желание

Снимка: Shutterstock

Когато нямате много време за готвене, опитайте тази рецепта за ястие с кайма от мексиканската кухня, което се приготвя изключително бързо и лесно и е много вкусно. В оригиналната рецепта за чили кон карне има люти чушки, но това е въпрос на вкус.

Необходими продукти:

500 гр. кайма (телешка или смес)

2 големи глави лук, 400 гр. домати от консерва

400 гр. червен боб от консерва

200 гр. царевица от консерва

250 мл. зеленчуков или телешки бульон

4 скилидки чесън

1 с.л. кимион

щипка канела

1 с.л. червен пипер (може да е пушен, сладък, лют, смесен - въпрос на вкус)

щипка захар

зехтин

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, а след това и каймата. Пържете месото до получаване на ситни трохи. Овкусете с кимион, червен пипер, канела и сол

Добавете доматите, щипка захар, а накрая и бульона. Оставете на средно силен котлон за 20-ина минути, като не спирате да бъркате.

След като сосът се е сгъстил, добавете червения боб и царевицата, прецедени от соковете на консервата. След около 5 минути ястието е готово за сервиране. Поднесете го с питки тортила.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини