Когато нямате много време за готвене, опитайте тази рецепта за ястие с кайма от мексиканската кухня, което се приготвя изключително бързо и лесно и е много вкусно. В оригиналната рецепта за чили кон карне има люти чушки, но това е въпрос на вкус.
Необходими продукти:
500 гр. кайма (телешка или смес)
2 големи глави лук, 400 гр. домати от консерва
400 гр. червен боб от консерва
200 гр. царевица от консерва
250 мл. зеленчуков или телешки бульон
4 скилидки чесън
1 с.л. кимион
щипка канела
1 с.л. червен пипер (може да е пушен, сладък, лют, смесен - въпрос на вкус)
щипка захар
зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, а след това и каймата. Пържете месото до получаване на ситни трохи. Овкусете с кимион, червен пипер, канела и сол
Добавете доматите, щипка захар, а накрая и бульона. Оставете на средно силен котлон за 20-ина минути, като не спирате да бъркате.
След като сосът се е сгъстил, добавете червения боб и царевицата, прецедени от соковете на консервата. След около 5 минути ястието е готово за сервиране. Поднесете го с питки тортила.