ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Чили кон карне

Лютото е по желание

Публикувана: 3 Октомври, 2019 10:34
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4532
Рецепта на деня: Чили кон карне
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Когато нямате много време за готвене, опитайте тази рецепта за ястие с кайма от мексиканската кухня, което се приготвя изключително бързо и лесно и е много вкусно. В оригиналната рецепта за чили кон карне има люти чушки, но това е въпрос на вкус.

Необходими продукти:

500 гр. кайма (телешка или смес)

2 големи глави лук, 400 гр. домати от консерва

400 гр. червен боб от консерва

200 гр. царевица от консерва

250 мл. зеленчуков или телешки бульон

4 скилидки чесън

1 с.л. кимион

щипка канела

1 с.л. червен пипер (може да е пушен, сладък, лют, смесен - въпрос на вкус)

щипка захар

зехтин

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, а след това и каймата. Пържете месото до получаване на ситни трохи. Овкусете с кимион, червен пипер, канела и сол

Добавете доматите, щипка захар, а накрая и бульона. Оставете на средно силен котлон за 20-ина минути, като не спирате да бъркате.

След като сосът се е сгъстил, добавете червения боб и царевицата, прецедени от соковете на консервата. След около 5 минути ястието е готово за сервиране. Поднесете го с питки тортила.

Снимка: Shutterstock

Рецепта на деня: Чили кон карне

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Звучи лошо...!
1 Отговор
Боб с кайма, правих го...!

Оценка:
-0 +5

1234
2 Отговор
Това ли разбирате под "бързо"
Бързо е нещо, което се приготвя за пет - шест минути.

Оценка:
-1 +5

24 кичън
3 Отговор
Хайде сега кажете ми къде е тая кайма дето става на трохи като се пържи че нещо не я намирам!!! Всичката кайма у нас при готвене се сплъстява на неразбиваеми буци. Принудих се да си меля моя, за да ям нещо истинско и качествено!!!

Коментиран от #4, #5


Оценка:
-3 +9

8227
4 Отговор

До коментар #3 от "24 кичън":


Разбива се по време на готвенето . Ако чакаш сама да стане на трохи , ще я ядеш на плескавици .

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +3

няма
5 Отговор

До коментар #3 от "24 кичън":


Взимаш си месо и гледаш без да местиш очи в магазина как ти го мелят и опаковат.

Оценка:
-0 +5

Мексикано
6 Отговор
Хубава кухня

Оценка:
-1 +1

24 кичън
7 Отговор

До коментар #4 от "8227":


Въобще не се разбива, дори при зверско бъркане. Опитвала съм и скъпи кайми и средна работа, некоя не се пилее като истинското мляно месо.

Коментиран от #9


Оценка:
-3 +3

Биляна
8 Отговор
Като запържваш кайма,сложи в тенджерата олиото и малко студена вода.Добави каймата и започни да бъкаш със стоплянето на водата.Става на трохи,не я оставяй да прегрее.

Оценка:
-2 +1

9
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.