Вижте една идея как да разнообразите стандартните кюфтета, като ги приготвите пълнени с кашкавал. Стават много сочни отвътре и хрупкави отвън.
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук
1 връзка магданоз
200 гр кашкавал
2 яйца
2 филии сух хляб
черен пипер
сол
кимион
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на много ситно лука или го настържете. Смесете го с каймата, яйцата, напоения с вода и добре отцеден хляб, накълцания магданоз и подправките на вкус.
Омесете каймата много добре и оставете да престои за 30 минути в хладилника, като покриете съда с фолио.
След това взимате една топка от каймата, оформяте дупка в нея и слагате от кашкавала, добавяте още малко кайма и оформяте добре кюфтета. Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни.
Подреждате в тава с хартия за печене и изпичате в умерено загрята фурна. Може да ги изпечете и на скара, а също и да ги изпържите, като овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета.
Поднесете кюфтетата с кашкавал с подходящи сосове, салата или пък с пържени картофи.