Отидете към основна версия

11 530 10

Рецепта на деня: Сочни кюфтета с кашкавал

  • кюфтета-
  • кайма-
  • кашкавал-
  • месо-
  • какво да сготвя

Стандартните рецепти с малки промени водят до изненадващо вкусни резултати

Снимка: Shutterstock

Вижте една идея как да разнообразите стандартните кюфтета, като ги приготвите пълнени с кашкавал. Стават много сочни отвътре и хрупкави отвън.

Необходими продукти:

1 кг кайма

1 глава лук

1 връзка магданоз

200 гр кашкавал

2 яйца

2 филии сух хляб

черен пипер
сол
кимион
чубрица
олио

Начин на приготвяне:

Нарежете на много ситно лука или го настържете. Смесете го с каймата, яйцата, напоения с вода и добре отцеден хляб, накълцания магданоз и подправките на вкус.

Омесете каймата много добре и оставете да престои за 30 минути в хладилника, като покриете съда с фолио.

След това взимате една топка от каймата, оформяте дупка в нея и слагате от кашкавала, добавяте още малко кайма и оформяте добре кюфтета. Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни.

Подреждате в тава с хартия за печене и изпичате в умерено загрята фурна. Може да ги изпечете и на скара, а също и да ги изпържите, като овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета.

Поднесете кюфтетата с кашкавал с подходящи сосове, салата или пък с пържени картофи.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 29 гласа.

Свързани новини