Отидете към основна версия

20 328 2

Рецепта на деня: Стек от риба тон

  • риба тон-
  • стек-
  • скара-
  • какво да сготвя

Вкусът на рибата тон е подобен на телешко месо

Снимка: Shutterstock

Първата асоциация с риба тон обикновено е зелена салата с парченца или филе от консерва. Но всъщност сурово филе от риба тон вече може да се намери в добрите рибни магазини, а тази риба е чудесна храна, известна с много ползи за здравето.

Необходими продукти:

филе от жълтопер тон

За маринатата:

7-8 с.л. зехтин

1-2 с.л. балсамов оцет

прясно смлян черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Оставете филетата в маринатата за 20-30 мин., след което изпечете на сух тиган или скара за по 2-3 минути от всяка страна.

Рибата трябва да се запече отвън, но да остане сочна отвътре. Важно е рибата да не се препече, тъй като става суха.

Поднесете изпечените филета със зелена салата и резен лимон.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини