ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Стек от риба тон

Вкусът на рибата тон е подобен на телешко месо

Публикувана: 8 Октомври, 2019 10:31
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 999
Рецепта на деня: Стек от риба тон
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Първата асоциация с риба тон обикновено е зелена салата с парченца или филе от консерва. Но всъщност сурово филе от риба тон вече може да се намери в добрите рибни магазини, а тази риба е чудесна храна, известна с много ползи за здравето.

Необходими продукти:

филе от жълтопер тон

За маринатата:

7-8 с.л. зехтин

1-2 с.л. балсамов оцет

прясно смлян черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Оставете филетата в маринатата за 20-30 мин., след което изпечете на сух тиган или скара за по 2-3 минути от всяка страна.

Рибата трябва да се запече отвън, но да остане сочна отвътре. Важно е рибата да не се препече, тъй като става суха.

Поднесете изпечените филета със зелена салата и резен лимон.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лорчето, ценител на хубавото...!
1 Отговор
Това е най вкусната риба за мен...!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Лидерът на БСП коментира българското председателство на Съвета на ЕС, обвинявайки правителството в пълен провал.
Не може председателството да е едни кражби на едни плочки пред НДК"

Още бисери