Всяка домакиня или кулинар има своята рецепта за приготвяне на пилешка супа, ето я и нашата. Вижте как да сготвите тази супа, която събужда апетита и гони настинките.
Необходими продукти:
Половин пиле
1 глава лук
1 морков
2-3 картофа
фиде
черен пипер
пресен магданоз
чубрица
естрагон
сол
За застройката:
400 гр. кисело мляко
2-3 с.л. брашно
1-2 яйца (може и само жълтъците)
Начин на приготвяне:
Сложете добре измитото пиле в подходяща тенджера, залейте догоре със студена вода и добавете 1 равна супена лъжица сол. След като водата заври, отстранете образувалата се пяна и оставете да къкри, докато месото се свари. Извадете пилешкото месо да се охлади, за да можете да го обезкостите.
Докато пилето се вари, нарежете лука на ситно, моркова и картофите на кубчета.
След като сте извадили пилето да изстива, добавете нарязаните лук и морков към пилешкия бульон и оставете да се варят около 10 минути, след това добавете нарязаните на кубчета картофи и фиде.
Когато зеленчуците са сварени, направете застройката на супата. Разбийте в купа киселото мляко, брашното и яйцата.
Добавете няколко лъжици от горещия бульон към млечно-яйчната смес при непрекъснато разбъркване.
Щом сместа се темперира, върнете в обратния ред. Застройката сипвайте черпак по черпак при непрекъснато бъркане в горещата пилешка супа.
Оставете супата да заври и я отместете от котлона. Обезкостете пилето и го сложете в супата. Подправете с черен пипер, чубрица, пресен магданоз и естрагон.