Отидете към основна версия

4 287 7

Рецепта на деня: Банички с леща и праз

  • баница-
  • банички-
  • леща-
  • праз-
  • къри-
  • какво да сготвя

Една интересна алтернатива на баничките със сирене

Снимка: Shutterstock

Българската баница, както италианската паста например, има потенциал за най-различни вариации. Ето една нестандартна и екзотична рецепта за банички с леща и праз.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

1 ч.ч. кафява леща

1 стрък праз лук

1 морков

1 картоф (по желание)

чубрица, къри, кимион, черен пипер

сол на вкус

3-4 лъжици олио

Начин на приготвяне:

Накиснете лещата за една нощ. Нарежете на ситно праза, моркова и картофа. Сварете лещата, зеленчуците и подправките за 30-40 минути, като разбърквате от време на време. Отцедете излишната вода, намачкайте с вилица моркова, картофа и част от лещата.

Взимате по две кори, намазвате ги с разтопеното масло и слагате от плънката. Завивате и така, докато корите свършат.

Намажете баничките с масло и ги изпечете в предварително загрята на 180°C фурна (отгоре и
отдолу) до златист цвят.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини