Българската баница, както италианската паста например, има потенциал за най-различни вариации. Ето една нестандартна и екзотична рецепта за банички с леща и праз.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 ч.ч. кафява леща
1 стрък праз лук
1 морков
1 картоф (по желание)
чубрица, къри, кимион, черен пипер
сол на вкус
3-4 лъжици олио
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата за една нощ. Нарежете на ситно праза, моркова и картофа. Сварете лещата, зеленчуците и подправките за 30-40 минути, като разбърквате от време на време. Отцедете излишната вода, намачкайте с вилица моркова, картофа и част от лещата.
Взимате по две кори, намазвате ги с разтопеното масло и слагате от плънката. Завивате и така, докато корите свършат.
Намажете баничките с масло и ги изпечете в предварително загрята на 180°C фурна (отгоре и
отдолу) до златист цвят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 mom4eto с кафето
10:14 12.10.2019
2 Специалитет на деня
10:16 12.10.2019
3 Бесен Язовец
10:17 12.10.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.