Отидете към основна версия

4 921 8

Рецепта на деня: Свински котлети с мед и кимион на тиган

  • свинско-
  • месо-
  • котлет-
  • на тиган-
  • мед-
  • подправки-
  • марината-
  • какво да сготвя
Снимка: Shutterstock

Свинското е сред най-предпочитаните и най-често приготвяни меса в кулинарията, особено през по-студените месеци на годината. То може да се приготви по всевъзможни начини, опитайте тази рецепта за ароматни и сочни свински котлети.

Необходими продукти:

8 бр. свински котлети

1/4 чаена чаша мед

2 супени лъжици олио

1 супена лъжица ябълков оцет

1 чаена лъжичка кимион

1/2 чаена лъжица червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете в купа олиото, оцета, меда, кимиона и червения пипер. Поръсете от двете страни котлетите със сол и пипер, и потопете в маринатата. Оставете за един час, за да може месото да попие добре вкуса и аромата. Загрейте котлона на среден огън и печете котлетите на грил тиган за 8-10 минути като ги обръщате и от двете страни.

Поднесете със свежа салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини