Свинското е сред най-предпочитаните и най-често приготвяни меса в кулинарията, особено през по-студените месеци на годината. То може да се приготви по всевъзможни начини, опитайте тази рецепта за ароматни и сочни свински котлети.
Необходими продукти:
8 бр. свински котлети
1/4 чаена чаша мед
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжица червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете в купа олиото, оцета, меда, кимиона и червения пипер. Поръсете от двете страни котлетите със сол и пипер, и потопете в маринатата. Оставете за един час, за да може месото да попие добре вкуса и аромата. Загрейте котлона на среден огън и печете котлетите на грил тиган за 8-10 минути като ги обръщате и от двете страни.
Поднесете със свежа салата.