Това ястие може да се сервира на празничната трапеза за скъпи гости и да се готви в делничните дни за семейството ви. И несъмнено ще достави необичайно кулинарно удоволствие на всеки, който го опита. Приготвянето е бързо и лесно с минимални усилия и време.
Необходими продукти:
пуешко месо - 600 г гърди
портокали - 2 бр.
ананас - 1 консерва
сини сливи - 100 г сушени
масло - 50 г
ликьор - 40 мл
ориз - 1/2 ч.ч.
шафран
Начин на приготвяне:
Нарежете пуешките гърди на парчета и ги изпържете до златисто в маслото. Накиснете сушените сливи в гореща вода за 10-15 минути. Обелете портокалите и ги разделете на парченца.
Смесете всички плодове в дълбока купа и ги залейте с ликьора. Оставете ги да се мариноват за 1-2 часа в хладилник.
Ориза сварете в подсолена вода и оцветете с малко шафран.
Поднесете изпържените пуешки хапки с гарнитура от плодове и ориз със шафран.