Отидете към основна версия

12 125 6

Рецепта на деня: Кебап със свинско месо и праз

  • свинско месо-
  • праз-
  • какво да сготвя

Истински зимно ястие

Снимка: Shutterstock

Зимата и особено по Коледа свинското месо е задължително! Без ястия със свинско месо рядко може да мине както Коледната трапеза, така и Новогодишното меню. Кебапът със свинско месо и праз е едно истински зимно ястие, което се приготвя лесно и бързо и е подходящо и за най-начинаещите готвачи.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

2 стръка праз

2 сушени чушки

1 к.ч. олио

сол, черен пипер и чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте свинското месо и го нарежете на едри парчета. Поръсете месото с около 1 чаена лъжица сол и го осолете добре с ръце. Измийте и почистете праза и го нарежете на колелца. Сушените чушки измийте и почистете от семената и нарежете на парчета.

Изсипете олиото в тенджера и след като се сгорещи изсипете месото. Запържете месото, като разбърквате от време на време, за да не загори, за около 20 минути, докато придобие леко златист цвят. След това добавете нарязаните праз и чушки, изсипете подправките, разбъркайте, захлупете тенджерата и оставете да се задуши, докато празът омекне, като разбърквате от време на време.

Поднесете с чаша червено вино.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.

Свързани новини