Вкусната куркудена чорба е едно от традиционните ястия на зимната трапеза. И докато температурите продължават да падат, вие спокойно можете да се насладите на вкусната и гореща куркудена чорба.
Необходими продукти:
1.5 л. зелев сок
4 с.л. ориз
3 с.л. брашно
1/2 кг. свинско месо
1 с.л. червен пипер
1 глава кромид лук
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
За застройката:
1 л. вода
1 ч.ч. краве кисело мляко
2 бр. яйца
Начин на приготвяне:
Главата кромид лук пък нарежете на ситно – разделете я на половина, след това я нарежете на ситни кубчета. Сложете месото в малко мазнина и го изпържете до пълна готовност. След това добавете ситно нарязания кромид лук.
Когато и лукът се запържи, време е да добавите червения пипер. Залейте всичко това с водата, която предварително сте сложили да заври.
След като всичко това поври достатъчно, идва ред и на зелевата чорба. Добавяйте по малко, докато уцелите солеността на ястието.
Сложете и подправките на вкус. Добавете ориза. След като и той се свари, към супата се добавя киселото мляко, към което предварително сте добавили брашното и сте ги разбъркали до образуването на хомогенна смес.
Оставете вашата куркудена чорба да поври още малко на огъня, след което отдръпнете.
Когато чорбата се поохлади леко, разбийте добре двете яйца и ги добавете на тънка струйка, като през това време бъркате непрекъснато.