Тази рецепта на световноизвестния кулинар Гордън Рамзи, на когото много хора са фенове, е доста елементарна, но страшно вкусна и със сигурност ще влезе в златния фонд на любимите на вашето семейство гозби.
Необходими продукти:
1 кг телешко месо
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците
Начин на приготвяне:
В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.
Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.
Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър, пише az-jenata.bg.