Отидете към основна версия

16 874 17

Рецепта на деня: Телешки гювеч от Гордън Рамзи

  • телешко-
  • гювеч-
  • месо-
  • зеленчуци-
  • гордън рамзи-
  • какво да сготвя

Много сочен и ароматен

Снимка: Shutterstock

Тази рецепта на световноизвестния кулинар Гордън Рамзи, на когото много хора са фенове, е доста елементарна, но страшно вкусна и със сигурност ще влезе в златния фонд на любимите на вашето семейство гозби.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците

Начин на приготвяне:

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.

Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.

Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини