ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Телешки гювеч от Гордън Рамзи

Много сочен и ароматен

Публикувана: 5 Януари, 2020 10:05
17 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9453
Рецепта на деня: Телешки гювеч от Гордън Рамзи
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Тази рецепта на световноизвестния кулинар Гордън Рамзи, на когото много хора са фенове, е доста елементарна, но страшно вкусна и със сигурност ще влезе в златния фонд на любимите на вашето семейство гозби.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците

Начин на приготвяне:

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.

Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.

Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Ханш на врата...!
2 Отговор
Аз си запазвам рецептата от поколение,, кис,зеле с кот. косми, един Казан,, айде сега в мола всеки ден, сега Гордън Рамзи на стари години, големо развитие...! (Между другото, Рамзи ми прилича на Ник Нолти...!!)

Коментиран от #7


Оценка:
-15 +7

Гост
3 Отговор

До коментар #1 от "Тиквун":


Да те.... и ШМАtКАТА! Голям си родолюбец няма що, за това ли 80%от това което ядеш и пиеш, и се обличаш, даже и думи които използваш не са български!!!

Оценка:
-2 +5

Johansson
4 Отговор
Сега като измислят и телешка чума и това ще излезе скъпо.

Оценка:
-2 +12

Врачанин
5 Отговор
Телешкото е много жилаво и ме съмнява само на тиган да се сготви.По-добре е да се свари първо и после да се запече с маслото на тигана.

Коментиран от #6, #14, #17


Оценка:
-3 +18

ГРАД КОЗЛОДУЙ
6 Отговор

До коментар #5 от "Врачанин":


прав си селски и силвър радио на МАКС

Оценка:
-5 +1

Лорче
7 Отговор

До коментар #2 от "Ханш на врата...!":


Пиеш ли си хапчетата ?!?

Коментиран от #11


Оценка:
-1 +4

8
Този коментар е премахнат от модератор
9
Този коментар е премахнат от модератор
10
Този коментар е премахнат от модератор
БОКЛУК
11 Отговор

До коментар #7 от "Лорче":


пиеш ли си хапчетатата...?

Оценка:
-1 +1

Кольо Караколев
12 Отговор
Ако сте яли гювеч с телишка опашка от 11 прешлина - варен
с картофи, жълт зелен боб, червен домат, патлажан, бамя --
млада, червен лук,червена чушка и подправки каквито
обичате, няма да помислите и за депотатско кюфте!

Оценка:
-0 +1

Кольо Караколев
13 Отговор
Ако сте яли гювеч с телишка опашка от 11 прешлина - варен
с картофи, жълт зелен боб, червен домат, патлажан, бамя --
млада, червен лук,червена чушка и подправки каквито
обичате, няма да помислите и за депутатско кюфте!

Оценка:
-0 +0

Мартин Илиев
14 Отговор

До коментар #5 от "Врачанин":


Няма такова нещо
Жилаво е говеждото. Телешкото е друго нещо. Ония от Кобе знаят. :) :)

Оценка:
-1 +2

Язовец
15 Отговор
И аз се присъединявам към мнението, че жилаво е само говеждото. Истинското телешко месо е крехко, във Франция даже го наричат месо на лукса. Друг е въпроса че в България от много години вече няма истинско телешко, почти на 100 % е за износ.

Оценка:
-0 +4

Кока
16 Отговор
Не е пояснено от коя част на трупа е телешкото ? В България няма такова месо да стане готово само на тиган...

Оценка:
-0 +0

SeaMan
17 Отговор

До коментар #5 от "Врачанин":


От лидъл младото телешко е крехко!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказва спомени от детството
Обрах джанка и баща ми ме би, повече не съм крал..."

Още бисери