Рецептата за сочния сладкиш "Негърче" е една от най-популярните в домашната кухня. Тя ще се хареса на всеки любител на шоколадовия вкус. Вижте как да приготвите този прекрасен десерт.
Необходими продукти:
4 яйца
250 гр. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
400 гр. брашно
2-3 с.л. какао
1 бр. бакпулвер
1 бр. ванилия
За глазурата:
125 гр. масло
100 гр. какао
1 ч.ч. пудра захар
5 - 6 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавете олиото и след това киселото мляко.
Пресейте брашното, като към него сте прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавете към разбитата вече смес.
Изсипете в намаслена тавичка и печете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.
Нарежете изпечения сладкиш на ромбоиди и, след като изстине, залейте с готовата топла глазура, която сте приготвили на водна баня.