С тази рецепта се получава сполучлива имитация на барбекюто. За дните, в които сте заети, но все пак ви се хапва нещо вкусно и домашно приготвено.
Необходими продукти:
1 кг. пилешки бутчета (горна и долна част)
4 скилидки чесън
1/4 ч.ч. мед
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее предварително.
В купичка сложете накълцания на ситно чесън. Добавете към него меда, оцета и соевия сос. Разбъркайте до хомогенност.
Загрейте тиган и в него сложете малко мазнина, за да запечатате бутчетата. Бутчетата овкусете според предпочитанията си и сложете първо с кожата надолу в тигана, съветва rozali.com.
Гответе за около 7-8 минути, докато кожичката стане златиста. Обърнете бутчетата и гответе още 3-4 минути.
След това прехвърлете в тавичка и полейте с чесново-медения сос. Сложете във фурната и печете поне 15-20 минути до пълно сготвяне.
Поднесете с картофено пюре, варен ориз или свежа салата.