Отидете към основна версия

6 702 7

Рецепта на деня: Пилешки бутчета с чесново-меден сос

  • пилешки бутчета-
  • пиле-
  • мед-
  • чесън-
  • сос-
  • какво да сготвя

Ароматно пилешко

Снимки: Shutterstock

С тази рецепта се получава сполучлива имитация на барбекюто. За дните, в които сте заети, но все пак ви се хапва нещо вкусно и домашно приготвено.

Необходими продукти:

1 кг. пилешки бутчета (горна и долна част)

4 скилидки чесън

1/4 ч.ч. мед

2 с.л. ябълков оцет

2 с.л. соев сос

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее предварително.

В купичка сложете накълцания на ситно чесън. Добавете към него меда, оцета и соевия сос. Разбъркайте до хомогенност.

Загрейте тиган и в него сложете малко мазнина, за да запечатате бутчетата. Бутчетата овкусете според предпочитанията си и сложете първо с кожата надолу в тигана, съветва rozali.com.

Гответе за около 7-8 минути, докато кожичката стане златиста. Обърнете бутчетата и гответе още 3-4 минути.

След това прехвърлете в тавичка и полейте с чесново-медения сос. Сложете във фурната и печете поне 15-20 минути до пълно сготвяне.

Поднесете с картофено пюре, варен ориз или свежа салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.

Свързани новини