Участниците в кулинарното предаване „Черешката на тортата” получават хонорар от 1500 лв., за да готвят пред камерите на Нова телевизия, твърди таблоидът „Уикенд”.
За всеки един снимачен ден звездните гости в шоуто прибирали по 300 лв. Отделно получавали и по още 140 лв., седмично с които пазарували хранителните продукти.
Сумата обаче се виждала твърде скромна за част от родните "звезди", тъй като били ангажирани цяла седмица. В последния сезон на „Черешката” екипът разнообразил участниците, тъй като зрителите недоволстваха, че се канят едни и същи домакини.
За да разнообрази предаването, в новия сезон на „Черешката” шеф Иван Манчев е променил регламента. Виповете получават една и съща задача за готвене с определен продукт, която всяка седмица е различна.