"Българският хот дог" е любима закуска на мнозина. Пробвайте една лесна и ефектна рецепта за това как да ги приготвите в домашни условия.
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1 яйце
3 с.л. олио
1 ч.ч. затоплено прясно мляко
около 2 ч.ч. брашно за меко тесто
60 г масло
5-6 кренвирша
Начин на приготвянe:
Разтворете маята в топлото мляко със захарта, покрийте и оставете на топло да се активизира. Сипете 2 ч.ч. брашно в тава, добавете маята, солта, олиото и замесете меко и гладко тесто, като добавяте по още брашно.
Оставете го в да втаса, докато удвои обема си. Разделете го на 2 части. Всяка разточете на кръг и намажете с разтопено масло. Изрежете триъгълници с желаната големина от вас на кренвиршките.
Сложете по парче кренвирш и завийте. Наредете ги в намаслена тава и отново ги оставете да втасат отново за половин час. Поръсете с маково семе и запечете в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Намажете ги с масло, докато са още топли.