Сочна бяла риба пане и свежа салата - обядът е готов и е толкова вкусен.
Необходими продукти:
300 гр. бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
50 гр. галета,
5 с.л. брашно,
2 яйца,
2 с.л. настъргана лимонова кора,
1 ч.л. чесън на прах,
1 лимон,
сол на вкус
растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете рибата. Полейте я обилно с лимонов сок и посолете.
Жълтъците и белтъците с малко сол разбийте поотделно.
Галетата смесете с лимоновата кора и чесъна.
Потапяте рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
Пържите в силно сгорещена мазнина за по 3-4 мин от всяка страна. Изваждате върху хартия, за да се отдели излишната мазнина.
Поднесете със зелена салата, резени лимон и студена бира.