Отидете към основна версия

8 065 4

Рецепта на деня: Бяла риба с ароматна панировка

  • бяла риба-
  • пане-
  • панировка-
  • какво да сготвя

Сочна отвътре, хрупкава отвън

Снимка: Shutterstock

Сочна бяла риба пане и свежа салата - обядът е готов и е толкова вкусен.

Необходими продукти:

300 гр. бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
50 гр. галета,
5 с.л. брашно,
2 яйца,
2 с.л. настъргана лимонова кора,
1 ч.л. чесън на прах,
1 лимон,
сол на вкус
растителна мазнина

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете рибата. Полейте я обилно с лимонов сок и посолете.
Жълтъците и белтъците с малко сол разбийте поотделно.
Галетата смесете с лимоновата кора и чесъна.

Потапяте рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
Пържите в силно сгорещена мазнина за по 3-4 мин от всяка страна. Изваждате върху хартия, за да се отдели излишната мазнина.

Поднесете със зелена салата, резени лимон и студена бира.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини