Отидете към основна версия

14 496 14

Рецепта на деня: Пролетна супа с лапад и коприва

  • коприва-
  • лапад-
  • супа-
  • какво да сготвя

Полезна и витаминозна

Снимка: Shutterstock

Пролетната витаминозна супа от коприва и лапад се приготвя бързо и лесно, чудесна идея за разнообразяване на менюто по време на Великденските пости.

Необходими продукти:

600 гр. коприва

1 връзка лапад

1 морков

2 - 3 стръка зелен лук

1 стрък зелен чесън

2 с.л. масло

2 с.л. олио

сол

черен пипер

2 жълтъка

3 - 4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Измийте лапада и копривата. Накъсайте лапада ситно, а копривата попарете за 1 минута във вряла вода.

Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете накълцаните лук, чесън и настъргания морков.

Оставете да се задушва за няколко минути и долейте около 2 л гореща вода. Добавете копривата и оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.

След това добавете лапада и след около 5 минути разбъркайте с подправките на вкус. Застройте супата с 2 разбити жълтъка и 3-4 с.л. кисело мляко.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.

Свързани новини