Last news in Fakti

11 Април, 2020 10:05 14 437 14

Рецепта на деня: Пролетна супа с лапад и коприва

  • коприва-
  • лапад-
  • супа-
  • какво да сготвя

Полезна и витаминозна

Рецепта на деня: Пролетна супа с лапад и коприва - 1
Снимка: Shutterstock

Пролетната витаминозна супа от коприва и лапад се приготвя бързо и лесно, чудесна идея за разнообразяване на менюто по време на Великденските пости.

Необходими продукти:

600 гр. коприва

1 връзка лапад

1 морков

2 - 3 стръка зелен лук

1 стрък зелен чесън

2 с.л. масло

2 с.л. олио

сол

черен пипер

2 жълтъка

3 - 4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Измийте лапада и копривата. Накъсайте лапада ситно, а копривата попарете за 1 минута във вряла вода.

Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете накълцаните лук, чесън и настъргания морков.

Оставете да се задушва за няколко минути и долейте около 2 л гореща вода. Добавете копривата и оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.

След това добавете лапада и след около 5 минути разбъркайте с подправките на вкус. Застройте супата с 2 разбити жълтъка и 3-4 с.л. кисело мляко.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съкратен поради кризата

    9 0 Отговор
    Да се хванем за зеленото.

    Коментиран от #2, #11, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Hess

    21 5 Отговор
    Слагат се домати,ориз,вместо черен пипер-джоджен и червен пипер...докога ще се учим ве😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Hess":

    Да те допълня,при сервиране се слагат по две три лъжици натрошено сирене,става още по хубаво.
  • 6 Чешърския котарак

    2 7 Отговор
    БезПолезна и Авитаминозна.
  • 7 Браво Вени!

    15 4 Отговор
    Точно това готви жена ми в момента, за четвърти път тази година. Тя добавя и малко ориз и фиде за вкус. Лапада и копривата си ги берем сами. Всички, деца, внуци пердашат та чак ушите им плющят. Наздраве!!
  • 8 Лорчето

    1 4 Отговор
    Лапа само със зелени рецепти 🤣🤣🤣
  • 9 Реално

    20 4 Отговор
    Копривата е уникално вкусна-за ползите от нея няма да споменавам.Помня като дете,баба освен пролета готвеше и зимата коприва-сушеше я и зимата правеше копривена чорба...Е няма по-вкусно нещо.Обиколил съм половината свят и съм се убедил,че най-селските и прости манджи са най-вкусни...-няма ресторанти-няма супер готвачи...-

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Това е най предпочитаната супа.

    2 0 Отговор
    Приготвям с желание у си я хапват с охота.