Хасковлийката Есил Дюран показа майсторски умения в кухнята. Сега, когато изпълнителката няма музикални изяви, явно е решила да покаже колко добра е в приготвянето на различни ястия.
За Великден, тя смая с трапеза от красиво боядисани яйца, а домашният ѝ козунак изглеждаше повече от апетитно.
Преди няколко дни, Есил поздрави и всички мюсюлмани за началото на свещения месец Рамазан, пише trafficnews.bg.
"Аллах не гледа вашия образ и богатство, а Той ГЛЕДА вашите сърца и деяния..." - написа гласовитата певица.
В духа на празника, тя реши на изненада своите почитатели с традиционно ястие от турската кухня. Есил Дюран приготви KARNI YARIK - пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук.
Изпълнителката реши да се похвали със снимки на вече готовото кулинарно изкушение. Тя застана пред обектива, позирайки в кухнята, а последователите я похвалиха, освен за ястието, и за прекрасния ѝ външен вид.
Дните си на социална изолация Есил прекарва високо в планината, в семейна вила, където е заедно със съпруга си - композитора Борис Павлов и сина им Харис.
Есил Дюран е една от най-интересните певици у нас. Завършила е Консерваторията поп и джаз в класа на голямата Ирина Чмихова. Обича импровизациите, джазът ѝ е страст, но след дълги години работа в чужбина през 2000 г. прави завой и става една от звездите на „Пайнер Мюзик”. В поп-фолка обаче също налага своя почерк и много обича да експериментира с различни музикални стилове и звучене. През 2019 г. реши, че е време за нов завой в музикалната кариера, раздели се с „Пайнер Мюзик“ и вече сама продуцира себе си. Половината от времето си посвещава на другата си голяма страст – модата. Есил е собственик и дизайнер на Fashion Gallery by Esil Duran.
Родена е в Хасково и истинското ѝ име е Исмигюл, което в превод от турски означава „името ѝ е роза”.