Отидете към основна версия

7 053 19

Рецепта на деня: Украински борш

  • супа-
  • борш-
  • украински-
  • без месо-
  • цвекло-
  • какво да сготвя

Нискокалорична, полезна и подходяща при диети

Снимка: Shutterstock

Боршът е традиционна украинска супа. Приготвя се и в други славянски кухни. Той е приятна супа, лека и подходяща за всякакви случаи, пише az-jenata.bg.

Необходими продукти:

1 глава червено цвекло
листата от 1-2 глави червено цвекло
1 картоф
2 моркова
1/4 зелка
2-3 с.л. грах
1 глава лук
магданоз
2-3 с.л. масло
сол на вкус
сметана
магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете зеленчуците. Настържете или нарежете на дребно цвеклото, морковите, останалите – на кубчета. Поставете в около 2 л вода.
Поставете супата да заври и на умерен огън да къкри около 45-50 минути.
Накрая подправете със солта и маслото.
При поднасянето добавете на всяка чиния лъжица сметана и поръсете с малко магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини