Боршът е традиционна украинска супа. Приготвя се и в други славянски кухни. Той е приятна супа, лека и подходяща за всякакви случаи, пише az-jenata.bg.
Необходими продукти:
1 глава червено цвекло
листата от 1-2 глави червено цвекло
1 картоф
2 моркова
1/4 зелка
2-3 с.л. грах
1 глава лук
магданоз
2-3 с.л. масло
сол на вкус
сметана
магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете зеленчуците. Настържете или нарежете на дребно цвеклото, морковите, останалите – на кубчета. Поставете в около 2 л вода.
Поставете супата да заври и на умерен огън да къкри около 45-50 минути.
Накрая подправете със солта и маслото.
При поднасянето добавете на всяка чиния лъжица сметана и поръсете с малко магданоз.
Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 габровец от варна
10:06 09.05.2020
2 пенсионера
10:19 09.05.2020
3 Лора
Коментиран от #5, #8
10:23 09.05.2020
4 Да бе
10:31 09.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 боцмана
11:22 09.05.2020
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Дид
13:25 09.05.2020
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Този коментар е премахнат от модератор.
18 Петър Илиев
Тoй e пo-cтaр oт кaртoфa, дoшъл в Eврoпa 16 вeк, нo вeчe зaдължитeлeн.
Вcъщнocт нaй-вaжнoтo e пoджaркaтa (зaпръжкa) c чeрвeнo цвeклo.
Нo вce пaк имa пoнe eдин милиoн (нe вcички укрaинcки) нaчинa зa гoтвeнe нa бoрш, тaкa чe и тoзи cтaвa. :-)
12:21 10.05.2020
19 Гнусотия
17:18 13.05.2020