Отидете към основна версия

8 454 10

Рецепта за вечеря: Сочно свинско месо с ориз

  • свинско-
  • ориз-
  • какво да сготвя

Класическа рецепта

Тази рецепта се приготвя във всяка домашна кухня. Освен любима и класическа, тя е и много лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

600 гр. свинско месо (врат или гърди)

2 ч.ч. ориз

2 глави лук

3 с.л. олио

4 ч.ч. зеленчуков бульон

сол

черен пипер

мащерка

Начин на приготвяне:

Изберете парче месо без кост, съветва gotvach.bg. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 минути, като периодично отпенвате.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата, стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте олиото в тиган и сложете лука.

Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете свинското с ориз. Печете около 25 минути до готовност на ориза.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини