Отидете към основна версия

4 479 12

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета по рецепта на Джейми Оливър

  • шишче-
  • пилешко-
  • месо-
  • гарам масала-
  • джейми оливър-
  • какво да сготвя

Подходяща за всеки сезон и всяко време

Снимка: Shutterstock

Вижте как да приготвите ароматно пилешко месо с индийски подправки по предложение на едно от най-обичаните телевизионни лица и един от най-известните британски експерти в кулинарния бранш, Джейми Оливър.

Необходими продукти:

2-3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка джинджифил

140 г гъсто кисело мляко

супена лъжица зехтин

1 чаена лъжичка гарам масала (микс от пикантни подправки)

1/2 чаена лъжичка червен пипер

1/2 чаена лъжичка куркума

500 г пилешки гърди

сол, черен пипер на вкус

1-2 червени чушки

Начин на приготвяне:

В купа смесете киселото мляко, настърганите чесън и джинджифил, зехтина, куркумата, червения пипер, гарам масалата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре сместа, нарежете месото на кубчета като за шишчета и го сложете в купата.

Хубаво разбъркайте, така че всяко късче да се покрие с маринатата. Покрийте ги с фолио и оставете в хладилника за половин-един час. През това време във вода накиснете за няколко минути шишчетата, за да не прегорят на тигана или скарата.

Нарежете чушките на парченца и когато месото се маринова, подредете ги върху шишовете, като редувате месо, чушка. За да се изпече добре месото, не слагайте повече от 3 парчета върху шиша. Загрейте добре тигана или грила и сложете шишчетата. На всеки 2-3 минути ги обръщайте, за да се изпекат от всички страни.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини