ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета по рецепта на Джейми Оливър

Подходяща за всеки сезон и всяко време

Публикувана: 11 Май, 2020 16:05
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2282
Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета по рецепта на Джейми Оливър
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Вижте как да приготвите ароматно пилешко месо с индийски подправки по предложение на едно от най-обичаните телевизионни лица и един от най-известните британски експерти в кулинарния бранш, Джейми Оливър.

Необходими продукти:

2-3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка джинджифил

140 г гъсто кисело мляко

супена лъжица зехтин

1 чаена лъжичка гарам масала (микс от пикантни подправки)

1/2 чаена лъжичка червен пипер

1/2 чаена лъжичка куркума

500 г пилешки гърди

сол, черен пипер на вкус

1-2 червени чушки

Начин на приготвяне:

В купа смесете киселото мляко, настърганите чесън и джинджифил, зехтина, куркумата, червения пипер, гарам масалата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре сместа, нарежете месото на кубчета като за шишчета и го сложете в купата.

Хубаво разбъркайте, така че всяко късче да се покрие с маринатата. Покрийте ги с фолио и оставете в хладилника за половин-един час. През това време във вода накиснете за няколко минути шишчетата, за да не прегорят на тигана или скарата.

Нарежете чушките на парченца и когато месото се маринова, подредете ги върху шишовете, като редувате месо, чушка. За да се изпече добре месото, не слагайте повече от 3 парчета върху шиша. Загрейте добре тигана или грила и сложете шишчетата. На всеки 2-3 минути ги обръщайте, за да се изпекат от всички страни.


Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Съкратен поради кризата
1 Отговор
А с диви гълъби става ли?

Коментиран от #4, #6


Оценка:
-0 +5

2
Този коментар е премахнат от модератор.
3
Този коментар е премахнат от модератор.
Шеф стажант
4 Отговор

До коментар #1 от "Съкратен поради кризата":


Може да пробваш и с гарги или свраки. Може и с врабчета, но за шишове трябва да ползваш клечки за зъби.

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +5

Съкратен поради кризата
5 Отговор

До коментар #4 от "Шеф стажант":


Нещо изчезнаха врабците.

Оценка:
-0 +2

а не бе
6 Отговор

До коментар #1 от "Съкратен поради кризата":


Става. И с диви гъби също. Най вече с двойниците им.

Оценка:
-1 +2

Само като кажат Джейми готвача
7 Отговор
И веднага ми изниква ,,физиономията му,,,шишчетата си струват...!

Оценка:
-1 +1

На всяка манджа мерудия
8 Отговор
Лорчето 🤮🤮🤮

Оценка:
-0 +0

Жълтата хлебарка и сие
9 Отговор
Защо се ядосвате,не обичате шишчета явно,нещо друго ви влиза постоянно в ,,менюто,,,да ви,,завиди,,човек...!

Оценка:
-1 +1

10
Този коментар е премахнат от модератор.
Японеца
11 Отговор
Вени пиши си за секса, кулинарията не е за теб! Нивото ти е друго! Елементарно е да знаеш, че за да се изпече месото трябва време, за което изгарят зеленчуците!

Оценка:
-0 +0

Елементарните
12 Отговор
Да не си дават мнението ,защото обслужват ,,циганки,,...!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5