Last news in Fakti

11 Май, 2020 16:05 4 447 12

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета по рецепта на Джейми Оливър

  • шишче-
  • пилешко-
  • месо-
  • гарам масала-
  • джейми оливър-
  • какво да сготвя

Подходяща за всеки сезон и всяко време

Рецепта за вечеря: Пилешки шишчета по рецепта на Джейми Оливър - 1
Снимка: Shutterstock

Вижте как да приготвите ароматно пилешко месо с индийски подправки по предложение на едно от най-обичаните телевизионни лица и един от най-известните британски експерти в кулинарния бранш, Джейми Оливър.

Необходими продукти:

2-3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка джинджифил

140 г гъсто кисело мляко

супена лъжица зехтин

1 чаена лъжичка гарам масала (микс от пикантни подправки)

1/2 чаена лъжичка червен пипер

1/2 чаена лъжичка куркума

500 г пилешки гърди

сол, черен пипер на вкус

1-2 червени чушки

Начин на приготвяне:

В купа смесете киселото мляко, настърганите чесън и джинджифил, зехтина, куркумата, червения пипер, гарам масалата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре сместа, нарежете месото на кубчета като за шишчета и го сложете в купата.

Хубаво разбъркайте, така че всяко късче да се покрие с маринатата. Покрийте ги с фолио и оставете в хладилника за половин-един час. През това време във вода накиснете за няколко минути шишчетата, за да не прегорят на тигана или скарата.

Нарежете чушките на парченца и когато месото се маринова, подредете ги върху шишовете, като редувате месо, чушка. За да се изпече добре месото, не слагайте повече от 3 парчета върху шиша. Загрейте добре тигана или грила и сложете шишчетата. На всеки 2-3 минути ги обръщайте, за да се изпекат от всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съкратен поради кризата

    5 0 Отговор
    А с диви гълъби става ли?

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шеф стажант

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съкратен поради кризата":

    Може да пробваш и с гарги или свраки. Може и с врабчета, но за шишове трябва да ползваш клечки за зъби.

    Коментиран от #5

  • 5 Съкратен поради кризата

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шеф стажант":

    Нещо изчезнаха врабците.
  • 6 а не бе

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Съкратен поради кризата":

    Става. И с диви гъби също. Най вече с двойниците им.
  • 7 Само като кажат Джейми готвача

    1 1 Отговор
    И веднага ми изниква ,,физиономията му,,,шишчетата си струват...!
  • 8 На всяка манджа мерудия

    0 0 Отговор
    Лорчето 🤮🤮🤮
  • 9 Жълтата хлебарка и сие

    1 1 Отговор
    Защо се ядосвате,не обичате шишчета явно,нещо друго ви влиза постоянно в ,,менюто,,,да ви,,завиди,,човек...!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Японеца

    0 0 Отговор
    Вени пиши си за секса, кулинарията не е за теб! Нивото ти е друго! Елементарно е да знаеш, че за да се изпече месото трябва време, за което изгарят зеленчуците!
  • 12 Елементарните

    0 0 Отговор
    Да не си дават мнението ,защото обслужват ,,циганки,,...!