Отидете към основна версия

6 551 10

Рецепта за вечеря: Лаврак във фолио на тиган

  • лаврак-
  • на тиган-
  • чеснов сос-
  • какво да сготвя

С ароматен чеснов сос

Снимка: Shutterstock

Лавракът е една от най-вкусните риби, разпространена основно в Атлантически океан и Средиземно море. Месото е вкусно, плътно и не много мазно. Вижте как да я приготвите по тази лесна рецепта.

Необходими продукти:

2 бр. риби лаврак

6 с.л. зехтин

1 лимон

2 скилидки чесън

черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Внимателно измивате и почиствате (ако не е изчистена) рибата под течаща студена вода. Подсушавате и посолявате отвътре и отвън. Слагате 1/2 от зехтина, сокът на 1/2 от лимона, черен пипер и чесъна в купа. В пасатор/блендер пасирате до гладък сос.

Слагате рибата в голям лист алуминиево фолио, което предварително намазвате с остатъка от зехтина хубаво, за да не залепне кожата, всяка по отделно и заливате с чесновия сос. Завивате фолиото плътно като плик, за да не изтече соса. Печете в предварително загрят оребрен тиган по 12 минути на страна. Сваляте внимателно фолиото и поднасяте със зелена салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини