Лавракът е една от най-вкусните риби, разпространена основно в Атлантически океан и Средиземно море. Месото е вкусно, плътно и не много мазно. Вижте как да я приготвите по тази лесна рецепта.
Необходими продукти:
2 бр. риби лаврак
6 с.л. зехтин
1 лимон
2 скилидки чесън
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Внимателно измивате и почиствате (ако не е изчистена) рибата под течаща студена вода. Подсушавате и посолявате отвътре и отвън. Слагате 1/2 от зехтина, сокът на 1/2 от лимона, черен пипер и чесъна в купа. В пасатор/блендер пасирате до гладък сос.
Слагате рибата в голям лист алуминиево фолио, което предварително намазвате с остатъка от зехтина хубаво, за да не залепне кожата, всяка по отделно и заливате с чесновия сос. Завивате фолиото плътно като плик, за да не изтече соса. Печете в предварително загрят оребрен тиган по 12 минути на страна. Сваляте внимателно фолиото и поднасяте със зелена салата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Хермес
16:10 12.05.2020
3 criminal
16:12 12.05.2020
4 Чъки
16:13 12.05.2020
5 КОНТРАТА
Коментиран от #8
16:14 12.05.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Ахмето Д
До коментар #5 от "КОНТРАТА":
Рупай марулите, голтак!17:26 12.05.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.