12 Май, 2020 16:05 6 460 10

Рецепта за вечеря: Лаврак във фолио на тиган

  • лаврак-
  • на тиган-
  • чеснов сос-
  • какво да сготвя

С ароматен чеснов сос

Рецепта за вечеря: Лаврак във фолио на тиган - 1
Снимка: Shutterstock

Лавракът е една от най-вкусните риби, разпространена основно в Атлантически океан и Средиземно море. Месото е вкусно, плътно и не много мазно. Вижте как да я приготвите по тази лесна рецепта.

Необходими продукти:

2 бр. риби лаврак

6 с.л. зехтин

1 лимон

2 скилидки чесън

черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Внимателно измивате и почиствате (ако не е изчистена) рибата под течаща студена вода. Подсушавате и посолявате отвътре и отвън. Слагате 1/2 от зехтина, сокът на 1/2 от лимона, черен пипер и чесъна в купа. В пасатор/блендер пасирате до гладък сос.

Слагате рибата в голям лист алуминиево фолио, което предварително намазвате с остатъка от зехтина хубаво, за да не залепне кожата, всяка по отделно и заливате с чесновия сос. Завивате фолиото плътно като плик, за да не изтече соса. Печете в предварително загрят оребрен тиган по 12 минути на страна. Сваляте внимателно фолиото и поднасяте със зелена салата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хермес

    7 1 Отговор
    Нямам пари ,не мога да си го позволя...!
  • 3 criminal

    7 2 Отговор
    Скоро няма и да имаш с тоя домашен арест дето ни спретнаха.......
  • 4 Чъки

    5 2 Отговор
    Запечена картофена яхния с пиле необходими продукти : пиле и катофи начин пригитявяне слагате да се варят продуктите като чуете пожарната пред блока значи манджата се е запекла и е готова !
  • 5 КОНТРАТА

    5 5 Отговор
    Тигана е за пържене не е за печене за печене се ползва фурната!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ахмето Д

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОНТРАТА":

    Рупай марулите, голтак!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.