Отидете към основна версия

14 Май, 2020 10:05, обновена 14 Май, 2020 10:05 6 533 7

Рецепта на деня: Домашна баница с чубрица

  • баница-
  • чубрица-
  • сирене-
  • какво да сготвя

Прекрасна и благоуханна

Снимка: Shutterstock

Пробвайте да добавите щипка ароматна чубрица към традиционната баница и се насладете на един по-различен вкус.

Необходими продукти:

2 яйца
20 г мая
1 ч. ч. кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
3 с л олио
1 кг брашно
200 гр. сирене
1 жълтък за намазване
чубрица за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се размива в хладката вода със захарта и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне и се замесва средно меко тесто, което се оставя да втаса 30-40 минути.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 0,5 см и се нарязва на 5 ленти. Отгоре се поръсва сирене и се усуква всяка от тях. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да починат 20 минути.

След това намазвате с разбит жълтък и поръсвате ронена чубрица. Печете в загрята фурна 180 градуса до готовност. Изважда се и се покрива за кратко с кърпа да омекне.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини