Пробвайте да добавите щипка ароматна чубрица към традиционната баница и се насладете на един по-различен вкус.
Необходими продукти:
2 яйца
20 г мая
1 ч. ч. кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
3 с л олио
1 кг брашно
200 гр. сирене
1 жълтък за намазване
чубрица за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се размива в хладката вода със захарта и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне и се замесва средно меко тесто, което се оставя да втаса 30-40 минути.
Готовото тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 0,5 см и се нарязва на 5 ленти. Отгоре се поръсва сирене и се усуква всяка от тях. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да починат 20 минути.
След това намазвате с разбит жълтък и поръсвате ронена чубрица. Печете в загрята фурна 180 градуса до готовност. Изважда се и се покрива за кратко с кърпа да омекне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 въпросче
10:07 14.05.2020
2 црррр
10:08 14.05.2020
3 Нали ше отслабваме
10:49 14.05.2020
4 Баничерево
11:06 14.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Дими
16:24 14.05.2020