Отидете към основна версия

9 Юни, 2020 00:30, обновена 9 Юни, 2020 00:30 88 127 107

Всичко за аналния душ

  • анален секс-
  • душ

Важно е да се информирате предварително преди първата си клизма или душиране

Снимка: Shutterstock

Аналните душове са невероятно полезни инструменти за феновете на аналния секс. Те почистват ануса преди проникване, като гарантират повече спокойствие по време на игра. Освен за анален секс, душирането е подходящо и като подготовка преди други видове сексуални практики, например риминг / анилингус (орална стимулация на ануса), пише Sexwell.bg. 

Аналното душиране промива ануса чрез вкарване на вода в ректума, задържането ѝ и след това изхвърлянето ѝ. Душовете се предлагат в различни размери и форми, за да отговарят на всички нива на опит и са невероятно лесни за използване, дори за първи път.

Как се ползва анален душ?

Ако сте начинаещи в аналното почистване, препоръчваме ви да започнете с анален душ като този.

1. Отстранете душа от опаковката и го изплакнете първоначално, за да сте сигурни, че е чист. След това отвинтете крушката и я напълнете с вода директно под крана или като я потопите в съд с вода. Температурата на водата трябва да бъде приятно топла и тествана предварително, за да се гарантира безопасността и комфорта ви.

2. Завинтете дюзата, покрийте връхчето ѝ с лубрикант и я поставете в ануса внимателно. Съветваме да правите това над тоалетната, тъй като ъгълът позволява лесно поставяне и поддържа целия процес чист и хигиеничен.

3. След като го поставите комфортно, стиснете "крушата" на душа, което ще доведе до отпускане на вода в ректума. Тя нежно ще го почисти, премахвайки отпадъчните материи. Стискайте внимателно крушката за по-лека струя на водата и по-здраво за по-силна струя. Винаги започвайте бавно и обръщайте внимание на това как тялото ви реагира. За повечето хора по-бавно е по-комфортно.

4. Щом сметнете, че сте приключили, отстранете внимателно душа и задръжте водата в ректума, докато не почувствате естествения позив да я изхвърлите. Препоръчва се да повторите това действие няколко пъти, докато водата, която изхвърляте, започне да изтича чиста.

Полезна информация:

Винаги използвайте само чиста вода;

Използвайте аналния си душ около 45 минути преди аналната игра за оптимална чистота;

Бъдете търпеливи и се уверете, че тялото ви се чувства добре;

Можете да добавите малко анален лубрикант върху върха на душа - анусът не произвежда никакво естествено смазване, така че е важно да използвате лубрикант, преди да го поставите в ректума;

Намерете най-удобният ъгъл, под който да се душирате;

Ако усетите болка, спрете веднага.

Често задавани въпроси:

1. Задължително ли трябва да го правя?

Не. Ползването на анален душ преди анален секс е личен избор. Можете и просто да се измиете малко преди секс.

2. Безопасно ли е?

Когато се прави правилно - да. Тялото има деликатен електролитен баланс, който му помага да работи правилно. Това означава, че използването на съставки, които са най-малко вероятни да нарушат този баланс, е от ключово значение. Водата е ОК за спорадична употреба. Соленият разтвор при клизма също е добре поносим.

3. Колко често мога да го правя?

В идеалния случай трябва да се ограничите до не повече от два или три пъти седмично, и със сигурност не повече от веднъж в един и същи ден.

4. Какво ще се случи, ако прекалено често се душирам?

Рискувате да нараните ануса и чревната си лигавица, дори когато правите всички необходими стъпки и внимавате с душа. Освен това рискувате да нарушите електролитния баланс и естествения ритъм на изхождане.

5. Има ли риск?

Ако имате хемороиди или анални фисури, аналното душиране може да не е добра идея. Поставянето на дюзата в ректума, когато имате някое от тези състояния, е по-вероятно да причини нараняване и болка. Също така, използването на слабителни средства преди анална игра не се препоръчва. Някои от купените в магазина клизмени разтвори съдържат стимулиращи лаксативи, като бисакодил, които предизвикват чревни контракции, за да помогнат за изхождане. Лаксативите могат да причинят някои не особено секси странични ефекти, като газове, спазми и диария, които също могат да доведат до дехидратация.

Важно е да се информирате предварително преди първата си клизма или душиране, като най-оптималният вариант е да поговорите с вашия лекар. 

Каква е разликата между анален душ и клизма?

Разликата между душа и клизма е количеството вода, което се използва, както и колко надълбоко в ануса се почиства. Душ като повечето, предлагани в SEXWELL са идеални за начинаещи. Душовете обикновено държат между 200 и 400 мл вода и се стискат с ръка, т.е са много лесни за контрол. 

При клизмата обикновено се ползват между 400 мл и 2 литра вода. Има специална торбичка, която позволява водата да потече автоматично в ануса. Някои торбички за клизма имат регулируеми клапани, които позволяват да се контролира скоростта на потока. Клизмите / Енемите често имат по-дълбок накрайник, което позволява на водния поток да достига по-дълбоко в тялото, отколкото би могъл да навлезе просто със стискане на душ с ръка. В съчетание с по-голям обем вода клизмата осигурява много по-дълбоко почистване.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.

Свързани новини