Отидете към основна версия

10 735 4

Рецепта за вечеря: Пикантни пролетни кюфтета

  • кюфтета-
  • месо-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Пухкави, сочни и много вкусни

Снимка: Shutterstock

Вижте как да приготвите сочни  кюфтета със свинско и пилешко месо и пресни лук и чесън по рецепта на rozali.com.

Необходими продукти за сместа:

500 гр. мляно месо от свински гърди

500 гр. бяло пилешко месо

300 гр. зелен лук + зелен чесън

олио за пържене

За овкусяване на каймата:

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. чубрица

1 ч.л. кимион

2 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

В блендер се слага нарязаното на кубчета пилешко месо, предварително смляното свинско месо и нарязаните на едро зелен лук и зелен чесън. Получава се кайма със зелен цвят.

Овкусете каймата със солта, чубрицата, кимиона. По избор можете да добавите лютивина, която е много подходяща за тази рецепта.

Омесете добре каймата и оформете големи кюфтета с около 7-8 см диаметър и дебелина 2 см (около 120 гр. е теглото на 1 кюфте).

Запържете в загрято олио за около 3 минути от всяка страна.

Понеже кюфтетата са по-големи, отвътре остават леко сурови и трябва да се довършат във фурната. 

Поставете ги в тава и полейте всяко от тях с малко мазнина от тигана. Допечете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Печете 15 минути от едната страна, обърнете ги и ги оставете за още 15 минути.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини