Вижте как да приготвите сочни кюфтета със свинско и пилешко месо и пресни лук и чесън по рецепта на rozali.com.
Необходими продукти за сместа:
500 гр. мляно месо от свински гърди
500 гр. бяло пилешко месо
300 гр. зелен лук + зелен чесън
олио за пържене
За овкусяване на каймата:
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. чубрица
1 ч.л. кимион
2 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
В блендер се слага нарязаното на кубчета пилешко месо, предварително смляното свинско месо и нарязаните на едро зелен лук и зелен чесън. Получава се кайма със зелен цвят.
Овкусете каймата със солта, чубрицата, кимиона. По избор можете да добавите лютивина, която е много подходяща за тази рецепта.
Омесете добре каймата и оформете големи кюфтета с около 7-8 см диаметър и дебелина 2 см (около 120 гр. е теглото на 1 кюфте).
Запържете в загрято олио за около 3 минути от всяка страна.
Понеже кюфтетата са по-големи, отвътре остават леко сурови и трябва да се довършат във фурната.
Поставете ги в тава и полейте всяко от тях с малко мазнина от тигана. Допечете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна.
Печете 15 минути от едната страна, обърнете ги и ги оставете за още 15 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 окапах се
16:20 12.06.2020
2 бегай
Коментиран от #3
17:47 12.06.2020
3 Българин
До коментар #2 от "бегай":
кюфтето откъде идва "ГРАЖДАНИНО" ЖИВЕЕЩ В ПАНЕЛНА КУТИЙКА?Аман от парвенюта.18:58 12.06.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.