Отидете към основна версия

11 891 13

Учените убедени: Тази храна убива коронавируса

  • коронавирус-
  • ковид-
  • болест-
  • лек-
  • лекарства-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • зеле

Експертите са установили, че там, където се консумира повече зеле, има по-малко случаи на COVID-19

Снимки: Shutterstock

Изследователски екип от университета в Монпелие във Франция откриха връзка между консумацията на зеле и ниската смъртност от коронавирус. Това се съобщава от The Sun.

Учените са убедени, че зелето може да бъде продукт, който "убива" коронавируса.

Те открили, че в страни, където хората обичат и консумират много зеле, е регистриран нисък процент на смъртност от коронавирус. Такива места например са Германия и Южна Корея.

Експертите отбелязаха също, че зелето съдържа полезни антиоксиданти.

В киселото зеле се откриват съединения, които засилват защитната сила на организма срещу патогени и предотвратяват тежкото протичане на коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.

Свързани новини